lördag 7 maj 2011

En liten bok

Igår läste jag en ganska liten bok på bara drygt tvåhundra sidor. Den heter Vintervålnader och är skriven av Kate Mosse. Så här skriver tidningen Daily Express om den på baksidan:
"En uppslukande berättelse om att förlora och minnas, i efterdyningarna av första världskriget...Mosse är en mästare på att förflytta läsaren till en annan tid och en annan värld..."

Boken handlar om sorg och saknad, om hopp och förtvivlan, om södra Frankrike på 20-talet... tror man. Dröm och verklighet vävs samman och plötsligt vet inte läsaren vad som är verklighet. Men det har ingen betydelse, boken är en liten pärla och slutet en överraskning.
Det finns fina illustrationer i boken, gjorda av Brian Gallagher.

5 kommentarer:

  1. Tack Karin! Alltid roligt med lite boktips :)
    Ett bio-tips från mig är att se filmen "The King´s speech". Vi såg den för ett par dagar sen och den var sååå bra. Fortsatt skön helg till dig och hoppas du också har sol och värme. KRAM

    SvaraRadera
  2. Den ska jag se! Min favoritskådespelare Colin Firth är ju med. Jag har tänkt önska mig den i morsdagspresent om den har släppts som DVD.
    Ja, vi har sol och värme, underbart. Mina vitsippor har slagit ut, de är hämtade från Sörvik nära dig. Här är de sällsynta.
    Hoppas du har det bra i värmen!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Det tipset tar jag, det är alltid kul att få lite bra boktips....Vilken underbart skön helg det har varit...vitsipporna blommade och stod som vita molnplättar' utspridda i skogen..och bugade..det riktigt knastrar loss nu i naturen alla blommor vill bjuda på sin glans...helt undebart.//Karina

    SvaraRadera
  4. Den boken läste jag för inte så länge sen, som du sa en liten pärla. Just nu håller jag på med Viveca Stens nya "Inatt är du död",verkar lika bra som de tidigare. Ha en skön kväll!

    SvaraRadera