fredag 14 januari 2011

Några julklappar



Vi plockar undan alla julsaker och det känns lite vemodigt. Samtidigt är det skönt att dagarna blir ljusare och att den härliga vårvintern snabbt närmar sig.
Här är några bilder på två julklappar som jag har gjort till David och Erik. Det har tagit lite tid att lära sig att skära i glas och det kan fortfarande gå lite hur som helst när jag försöker. Men de här två skålarna/ljusstakarna blev fina, om man nu får skryta lite om sina nästan första alster. Sönerna blev nöjda också.
Publicera inlägg

5 kommentarer:

  1. Hej Karin! Det är klart att du får skryta lite :) Jag kan inte fatta att du gjort dem själv! Så du kan skära i glas? Låter svårt. Men det blev verkligen två jättefina ljusstakar <3
    Har du dekorerat dem själv? Härliga blå färger.
    Ha en toppenfin fredagskväll! Själv ska jag ta det lugnt efter en heldag i Ludvika. Kram

    PS: Om du vill kan du bli min följare även på Hälsodagboken.

    SvaraRadera
  2. Sussie, jag har skurit dem själv, men jag har övat mig mycket på fönsterglas först. Men behöver inte vara stark för det är jag inte. Det handlar om rätt vinkling mm. De små bitarna glas brände jag först så de blev som små kulor.Sedan brändes allt två gånger.
    Jag ska försöka bli din följeslagare, men av någon anledning brukar jag aldrig lyckas med det.

    SvaraRadera
  3. Hur får du till de runda kanterna? Och bränner du glaset i vanlig ugn? Nyfiken bara på hur det går till. Köper du glas eller blåser du glas? Denna hobby har jag aldrig hört talas om förr nömligen :D Ha en skön fredagskväll!

    SvaraRadera
  4. Jag har skurit glaset helt rakt med vassa kanter men i ugnen ändras det på något sätt och blir avrundat. Det är en glasugn som används och det är speciellt glas som köps. Billigast är det genomskinliga glaset och det är därför jag använder det nu i början.

    SvaraRadera
  5. Okidoki.:) Skrev ett svar om bullarna! :)
    Ha en bra lördagskväll!

    SvaraRadera