söndag 28 mars 2010

DET VÅRAS FÖR LEDINS...


Vi har mycket att glädjas åt nu! Äntligen händer en hel del positivt! Idag fyller vår Erik 22 år. Obegripligt hur fort tiden går. Så här såg han ut igår inför födelsedagsfesten i stan.

Vi har mer att fira också och det ska vi göra genom att gå på restaurang Simon och Victor i stan ikväll. Eftersom jag är lite skrockfull berättar jag ännu inte om övriga anledningar att fira, eftersom de inte har inträffat ännu :-).
Nu känns det skönt att våren är på väg. Imorgon ska jag börja motionera mer.

onsdag 24 mars 2010

SYDAG!!!

Igår sydde min kviltkompis Anna-Lena och jag kviltar hemma i hennes stora lantkök med sjöutsikt. Eller isutsikt än så länge. Det var en härlig dag! Det är så mycket roligare att sy om man är flera. Min symaskin är ju i Huskvarna ännu och mammas gamla maskin klarar inte kviltningen.
Anna-Lenas duk blir väldigt fin och min också. Gott fika och god lunch gjorde att vi lyckades ännu bättre med sömnaden.

Lite senare på dagen var det dags för akvarellkursen. Vi gjorde en gemensam övning med flytande akvarellfärger. Motivet var en vit ros, men blommor är ju aldrig helt vita. Det finns massor av skuggor som måste målas. Svårt i början, men riktigt lärorikt och roligt. Att ägna sig åt sina intressen en hel dag är så avslappnande.

Mitt i kursen ringde doktorn och med ett magplask var jag tillbaka i verkligheten igen. Nya remisser, ultraljud, provtagningar mm. Det värsta är att jag inte får ta några som helst värkmediciner mot min reumatism en tid framöver. Det sägs att vården är otillgänglig i Jämtland med långa köer mm. Jag känner inte igen det, för mig verkar det finnas en svängdörr in för jämnan.
Nu sitter jag och funderar över rätten att tacka nej till dessa undersökningar.

Imorgon kommer Erik hem ! Vad jag längtar efter honom! Ska bli så kul att hela familjen är samlad igen. Erik fyller år när han är här och ska naturligtvis firas.

tisdag 9 mars 2010

GRÅVÄDER


Här är det grått och trist. Ont i halsen av och till och nu feber. Sätter därför in en fin sommarbild från vår veranda. Vi bor ostört längst in på en återvändsgata och har skogen och naturen som granne.
Även om jag tycker om vintern börjar jag längta till sommaren nu. När jag ser bilden ovanför blir jag så glad! Om någon undrar var verandastaketet är, så försvann det när Anders skulle skrapa det inför ommålning häromåret. Det räckte med en skrapning och därefter föll det samman. Hela verandan behöver bytas ut, men eftersom vi inte vet hur vi vill ha den blir inget gjort. Händigheten är inte heller vad den borde.
Sätter även in en akvarell med vallmo.

lördag 6 mars 2010

MARS, SNÖ OCH LJUS



Äntligen är mars här, årets bästa månad här i norr! Idag strålar solen och mitt på dan är det lagom kallt ute. På mornarna har vi fortfarande ända ner till 30 minus. Vinterfestivalen pågår med en mängd aktiviteter på Storsjöns is.
Jag har lagt in några bilder på två akvareller som jag är halvnöjd med. Jag ska fortsätta måla på den ena, den med stugan på skäret. Eller göra en ny liknande.

tisdag 2 mars 2010

BOKREA 2

Inspirerad av andras bokfynd bestämde jag mig för att handla lite på rean. Det hör ju till den här tiden på året. Men mellan bokhandlarna hamnade jag på en skorea. Där fanns mitt favoritmärke Arcopedico med gröna skor i storlek 35 med 50% rabatt. De är dyra normalt, så jag fyndade rejält.
Några böcker blev det inte.

Här är ljust, soligt och lagom många minusgrader. Jag har några trevliga dagar bakom mig och säkert många framför mig. I söndags hade vi syträff i Ammis kvarterslokal. Det pratas och fikas mer än vad det sys, men vad gör det? Igår var jag i ateljén och för en gångs skull var vi alla samlade samtidigt. Jag skar till en stjärna i glas som ska hänga i ett fönster här hemma. Om den nu inte spricker i ugnen, sånt händer.

Jag blev vice kassör i ateljéföreningen, något maken och ena sonen skrattade gott åt. De verkar se mig som familjens virrpanna, vilket nog stämmer ganska bra. Men genom jobbet vet jag att jag kan hålla ordning, räkna någorlunda och vara noggrann. Så det ska nog ordna sig. Anders har varit kassör i årtionden åt olika föreningar och kan lära mig lite.

Nu ska jag fundera ut nästa akvarellmotiv. Det borde vara ett motiv med snö, men det är nog svårt.