torsdag 10 september 2009

ÄNTLIGEN TANDLÖS!

Nu är det gjort! Den eländiga tanden är borta!
Det blev nästan dramatiskt, eftersom tandsköterskan ringde på morgonen och meddelade att tandläkaren är sjuk på obestämd tid. Jag höll på att explodera, men lyckades hindra mig i tid. Hänvisades till folktandvårdens jour, men de bryr sig inte det minsta om att jag behöver få bort tanden snabbt, så att jag får ta cellgifterna mot reumatismen. Tyvärr har sjukdomen satt sig i fyra ytterligare leder sista veckorna.

Lyckligtvis förstod tandsköterskan mig. Hon ordnade en tid hos en annan tandläkare samma dag. Vilken underbar tandläkare! Jag är mycket rädd efter en otäck händelse hos en tandläkare i Sthlm för många år sedan. Min snälle reumatolog hade skrivit ut lite lugnande, så fullproppad av förebyggande penicillin och två Sobril kom jag till tandläkaren. Jag kunde inte föreställa mig att det var så enkelt att få bort en tand, kanske var det pga medicinen det kändes lätt. Jag fick välja själv vilken bedövning han skulle använda, så jag slapp adrenalinet som jag blir svimfärdig av. Sedan nynnade tandläkaren Taubevisor och jag var på så gott humör att jag försökte nynna med, fast det lät inte så bra...Efteråt lovade tandläkaren att det inte skulle göra ont och han fick rätt. Känner mig piggare än på länge idag.

Ny tand kostar 22 000 kr. Ingen rabatt ges för tänder bakom den sjätte. Hoppsan!
Dessutom behövs inte tänder så långt bak enligt tandläkaren som rekommenderade mig att låta det vara. Men, varför var det då så viktigt att bevara tanden, att rotfylla den osv? Jag hade ju kunnat få ta mina nödvändiga mediciner mot reumatismen redan i våras och kanske sluppit att knäna och armbågarna drabbades. Den här tandläkaren skulle ha dragit den i våras, sa han. Min ordinarie och specialisttandvården tyckte att den skulle bevaras.
Nu blev det mycket om tanden, men nu är det sista gången jag skriver om den.

Undrar hur mycket lapptäckstyg man kan köpa för 22 000 kr?

3 kommentarer:

  1. Ibland kan något ont göra saker till det bättre.Hoppas att du får den hjälp du behöver.
    För så mycket som en tand kostar kan du i stället välja TYG och då måste du kanske tom bygga ett förråd för tyg Louise D

    SvaraRadera
  2. Hej Karin. Vad skönt att du blivit av med tanden så slipper du mer krångel.Ha det så bra, vi träffs./ Kram Maud

    SvaraRadera
  3. 22000/150(CA)=Ungefär 147 meter tyg... Skämt åsido, skönt att eländet är borta! ÄNTLIGEN!
    Stor kram // Anna-Lena

    SvaraRadera