torsdag 21 juli 2011

Högsommar




Vilket varmt och fint väder vi har haft den här sommaren! Åtminstone i juli och stora delar av juni. Inte ens en väderkverulant som jag är, kan klaga i år.
Det blommar fint i trädgården trots att det inte blivit något gödslat i våras. Våra rabatter har två omgångar blomning, först vallmo i alla färger och tidiga aklejor. Nu blommar kungsmyntan (oregano) i ljuslila, lavendeln, vitpyttan, franska kungsljusen i vitt och här och var några aklejor. De gula aklejorna är en fin kontrast till de andra färgerna.

Idag är det extra skönt att sitta i värmen och glädjas åt blommorna. Jag har kommit hem efter ett dygn på lasarettet för en undersökning och observation efteråt. Under min vakna natt där kom många tankar på dementa och varför resurser inte finns att ta hand om dem bl a när de är på sjukhus och inte känner igen sig. Personalen är snäll och omtänksam, men de är för få. På nätterna vänder sig de dementa till medpatienterna med sin oro. Det gör ju inte så mycket när man bara är där en natt för observation, men annars? Vart tredje år talar politiker, oavsett parti, så mycket om de äldres situation och om behovet av förbättringar. Mellan valen är det tyst. Vi har råd med mycket i vårt land, men vi tycks inte ha råd med bra vård vid demenssjukdom.

2 kommentarer:

  1. Skönt att du är hemma igen och att allt gick bra. Hoppas jag förstås.
    Dina blomsterbilder är jättevackra. Det ser ut att vara en underbar plats - din trädgård.
    Ja, vården är på väg käpprätt åt fanders... Tråkigt att vårt samhälle förändras så till det sämre.
    Kram och ha det gott i värmen!
    PS. Ja, visst är det skönt att det är varmt även om solen inte skiner hela tiden?

    SvaraRadera
  2. Javisst är bilderna vackra...men du skulle se ogräset här och där :-). Det är ingen pedantskött trädgård, snarare tvärtom, men den är mysig.
    Jag håller med dig om att det varma vädret även när det är mulet. Det är inte så vanligt här. I regel är det svalt när det är regnigt eller mulet. Men den här sommaren är annorlunda och det är härligt!
    Kram

    SvaraRadera