Det är ett lättbakat bröd med bikarbonat som jag hittade på den här bloggen:
http://tantgulsblogg.se
Tyvärr ville kameran och jag inte samma sak så det blev ingen bild.
I min ugn behövdes bara 35 minuters gräddningstid istället för en timme som det står i receptet.
Yoghurtlimpa med lingon
(1 bröd)
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
1/2 dl sirap eller honung
3 dl yoghurt eller filmjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Bland
mjölsorterna, linfrö, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt
lingonsylt, sirap eller honung och yoghurt eller filmjölk. Bland väl.
Smörj en avlång brödform (1 1/2 l). Klicka ut degen i formen och jämna
till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills den har fått fin
och är genomgräddad, ca 1 timme. Stjälp upp limpan på galler när den har
svalnat något. Låt den kallna på galler under bakduk. Låt brödet helst
vila till nästa dag innan det skärs.Receptet har jag hittat i braiga brödboken ”Bröd för alla sinnen” av Stina Algotson mfl.
Ett annat gott och supernyttigt bröd som innehåller nötter, rivet äpple m.m. hittar du receptet på om du klickar här.
Låter som ett gott bröd. Själv håller jag mig borta från ljust bröd och äter så lite pasta, ris och potatis som möjligt nu. Men jag håller med om att det svåraste är att vara utan den goda potatisen. Men det ger ju lite resultat på vågen.
SvaraRaderaHoppas du njuter för fullt av Midsommarhelgen.
Kram