torsdag 24 januari 2013

Mycket snack och lite verkstad

Jag är mycket bättre på att planera, fundera och prata om vad jag ska sy istället för att faktiskt sätta igång. Tidigare hade jag en mapp på datorn med ca 20 olika projekt jag planerade att sy. Ja, utöver de vanliga fem-sex som jag just tänkte börja med. Men i somras blev jag av med mappen, då en mig närstående ung man gjorde ett rejält misstag när Anders och jag var på semester. Tur i oturen var att han insåg vad som hände och lyckades rädda det mesta av allt sparat på datorn. Dock inte kviltmappen.

De här bitarna ska bli ett snöbollstäcke. De skars till förra året, men jag tappade inspirationen. Nu vill jag göra något annat än det som först var tänkt. Jag har aldrig sytt snöbollsmönster, men har bl a sett ett tjusigt på Kaffe Fassetts utställning på Waldemarsudde hösten -06. Den utställningen är ett trevligt minne. Min svärfar blev imponerad av alla kviltar och Anders fastnade för Big Bangtäcket.

söndag 6 januari 2013

Nya tag






Dags att ta itu med livet igen efter alla helger.
Vad kan vara mer glädjande än ett nytt tyg i favoritfärgen och en vacker amaryllis? Jag ska sy långsmala kuddar att luta huvudet emot i vår soffa som har samma gröna färg.
Ännu en vecka får alla ljusstakar, juldukar och tomtar vara kvar. Jag är sen i starten och vill njuta av allt en vecka till.
Sista veckan har mest handlat om att titta på Tour de Ski, skidskytte och alpina tävlingar. Mycket soffsittande, men spännande och roligt.
Nu ska jag se över alla UFO:n! Någon gång måste de bli färdiga...