måndag 31 december 2012


Gott Nytt År, Merry Christmas, Bonne Année, Glückliches Neues Jahr!

Nu är det snart ett nytt år som ska firas in. Anders jobbar sedan några alla nyårsaftnar och hittills alltid nattpasset. I år har jag tur då båda sönerna är hemma i byn och ska fira i alla fall en del av dagen med mig.
Som alltid tänker man tillbaka på året som gick och hur det var. Roligast var vår fina varma vecka på Öland i slutet av augusti. Det var den enda veckan med riktigt fint väder på hela sommaren. Lika positivt var att äldste sonen fick jobb som ekonom i Stockholm och att den yngste sonen, trots ett påtvingat sabbatsår från studier, fick jobb hela det året som handläggare på Försäkringskassan i Östersund. I år blir det troligen studier igen, nu när en lärare äntligen har registrerat hans betyg i något register...
Negativa saker under året hoppas över idag.


Ha en riktigt trevlig kväll!


onsdag 26 december 2012

Smultrongården: Onsdag kl 10 börjar våran mellandagsVi håller öp...

Smultrongården: Onsdag kl 10 börjar våran mellandags

Vi håller öp...
: Onsdag kl 10 börjar våran mellandags Vi håller öppet till 15. Kaffe & godis bjuder vi dig på:) Du kan vinna presentkort på ...

Här kommer lite reklam för Smultrongården och dess mellandagsrea!
Lite för långt borta för mig tyvärr, men jag har många kusiner i Örebro, Nora och Kumla som ju ligger nästgårds till Smultrongården. Kanske läser de min blogg.
På Smultrongården njuter man i caféet där man också kan luncha. Det är en fin och avkopplande miljö.
Gården är en inredningsaffär som även säljer kläder och en del annat.
Om jag ska vara ärlig så  vet jag inget i detalj, eftersom jag aldrig har varit där. Men andra har pratat om gården och jag har förstått att den är värd en extra resa.

Det finns en fin bok om Smultrongården med många recept och fina bilder.
Min födelsedagspresent kanske framåt våren?

söndag 23 december 2012

GOD JUL!

Dan för dopparedagen och nu måste jag lägga min fina blivande jullöpare åt sidan. Jag hinner inte sy den färdigt innan julafton. Men skam den som ger sig, innan annandagen är slut ska den vara kviltad i alla fall. Anledningen till att den inte är klar är en tidsoptimistisk make och mina onda leder. Min käre make hjälper gärna till inför jul. Sådär kl 20.00 dagen före julafton tycker han det är lagom att sätta fart :-).
Den här löparen är sydd av mina vinsttyger från julavslutningen  i Östersundsgruppen. Det är även en del resttyger med. Jag blev så glad när jag vann tyget med de vita julstjärnorna. Vita blommor är alltid favoriter hos mig, även på julen. Det finns att köpa hos Mariannes kviltbod i Brunflo.
Må så gott i helgen!
God Jul, Happy Christmas, Joyeux Noël, Frohe Weihnachten, Glaedelig jul!

Nu ser jag att jag har vänt några rutor fel längst bort...blir att sprätta.

onsdag 12 december 2012

Snart jul

Nu börjar det dra ihop sig till jul. Jag är lika förvånad varje år över hur fort tiden går i december. Nu är det bråttom att sy klart mina tre julprojekt. I förra inlägget skrev jag om hjärtat jag ville sy, men sedan vann jag tyger på Jämtkviltens Östersundsgrupps jullotteri. Nu känns det viktigare att sy av dem.
Men först gårdagens alster på bilden. Mamma ska få det och ha på sitt bord i jul. Kanske förstår hon att det är en julklapp, annars känns det i alla fall bra för mig att det är fint hos henne på äldreboendet.
Därefter ska löparen med vinsttygerna och lite resttyger sys klart och sedan - om jag hinner - ska jag sy sex mug-rugs (stavning?) med älgar med tomteluva på. I en restpåse från Frösö Handtryck hittade jag det roliga tyget.