måndag 30 april 2012

Det tar sig!

Anna-Lena och David har nu lyckats lära mig hur det fungerar! Tack så mycket till er! Nu måste jag nog skriva inlägg dagligen så jag inte glömmer bort allt.
Här är påsklöparen som sent omsider är klar. Det kommer alltid något emellan när jag ska ha något klart till ett visst datum. Det ska bli roligt att plocka fram den till nästa påsk.

söndag 29 april 2012

Min påsklöpare

Ja, den skulle ha visats här nu. Men jag kan inte längre lägga in nytagna bilder. Bilderna måste ha webbadress, komma från en webbcam eller från min fina mobilkamera, som endast Erik förstår sig på. Vad är webbcam? Blåsippsbilden i förra inlägget hittade jag i ett album som man kan överföra bilder från, men från mina egna album funkar det inte.
När jag lyckades få in en bild i förra inlägget gick det inte att skriva. Om några dagar fyller jag år, första gången som det är dags att fira ordentligt att det är en femma som slutsiffra när det gäller min ålder. Annars har man ju tyckt att en nolla är mer att fira. Är jag redan för gammal för ny teknik?

Veckans stora glada nyhet är att det efter lite inledande problem går utmärkt att träna försiktigt på Itrim. Vågen pekar neråt också.Jag har 42 års erfarenhet av att försöka gå ner i vikt. Hoppas detta kan bli mer än ett försök.

lördag 21 april 2012

Start

Nu har jag varit medlem i Itrim i ett och ett halvt dygn. Jag har redan varit på ett träningspass. Trots onda leder tror jag det ska fungera. Det gäller bara att hitta ett sätt att visa övriga deltagare att jag tränar på mitt sätt, att slippa förklara varför jag "fuskar" ibland. De verkar rätt nyfikna.
Roligt var det i alla! Som ny på Itrim får man en hälsoanalys och den var inte upplyftande. Men det visste jag ju om innan. Nu ska jag äta måltidsersättningar hälften av måltiderna och någorlunda vanlig mat i övrigt. Dock ingen potatis, inget ris, ingen pasta och inget bröd på flera månader. Hur ska man nu kunna fira midsommar, utan färskpotatis och knäckebröd till sillen?
I natt har jag legat vaken pga hunger ändå till kl 03. Skam den som ger sig :-)

söndag 15 april 2012

I valet och kvalet

Nu har det gått några dagar sedan infomötet på Itrim. Ändå snurrar det runt i huvudet fortfarande. Massor med information om olika alternativ och olika priser. Guld-, silver-, brons- och budgetalternativ. Måltidsersättningar, träning och tråkigt nog gruppmöten om man vill gå ner i vikt. Jag har ju försökt minska i grupp förut och vet hur ledsen jag blir när jag bara går ner 20% av vad andra går ner. Bästa och billigaste bantningen är att plocka bort två mediciner, men alla försök att ta lägre doser av dem har misslyckats.
På torsdag har jag tid för hälsoanalys och motionstest. Kanske klarnar allt då.

torsdag 12 april 2012

Vår!


Så här tidigt har krokusarna aldrig blommat förut!! Här i Jämtland alltså...i Huddinge fick de en gång knopp i januari och frös bort.
Det är vårvärme ute idag och det känns som inte bara blommor och grönska tittar fram. Man börjar känna igen sig själv under lagren av vinterkläder. Jag har ju andra lager också omkring kroppen, men nu ska jag kanske börja motionera på Itrim och förhoppningsvis få mindre vaddering runt mig. Imorgon är det informationsmöte där, som jag ska vara med på. Kanske kan det vara något för mig...jag är så trött på allt jag inte kan pga sjukdom, så nu letar jag efter allt jag kan istället. Det är roligare så.

onsdag 4 april 2012

Glad Påsk, Happy Easter, Joyeuses Pâques, Frohe Ostern!


En riktigt Glad Påsk önskar jag mina bloggläsare och Facebookvänner!
Nu hoppas jag att det verkligen heter Frohe Ostern på tyska som google translate anger :-).
Här i Pilis har Erik kommit hem på besök. I vanlig ordning så försenad att han är berättigad till att få en hel del av pengarna tillbaka...den här gången också.
Min påskduk är ännu inte klar, men blir nog det under helgen. Annars ska jag umgås med familjen och bläddra i min nya tyska patchworktidning Lena. Ett helt nummer fullt av väskmönster i olika svårighetsgrader.
Hoppas alla får en skön helg!

tisdag 3 april 2012

Långlaten, påskloska och stäckukott

Någon som känner igen namnen man fick om man var sist ur säng under påskveckan? Kanske fanns bara namnen och traditionen i Bergslagen? Vi brukade vara hos mina morföräldrar i Lindesberg på påsken och jag minns hur bråttom det var ur sängen varje morgon. Vem ville bli kallad skärfisen på skärtorsdagen?
För några år sedan kom min moster och jag överens om att söka efter namnen på internet. Men mycket kom emellan och moster finns inte längre. Jag har nu hittat information från Färna och Riddarhyttan. Min mormorsmor Ida kom troligen från den trakten innan hon såldes på auktion, precis som hennes mor en generation tidigare. Vilka öden..deras mödrar blev änkor tidigt.

måndag 2 april 2012

Lördagsträff




Så var det dags igen för Jämtkviltens lördagsträff med 83 kvinnor och en man. Lika trevligt som alltid att träffas, mingla runt, kika på allas fina alster och den här gången vinna en mycket fin sjal på lotteriet!
Den här gången stod sömnad av sågklingor och tulpaner på dagordningen. Jag gjorde en blålila-grön sågklinga. De andra bilderna är från den arrangerande gruppens fina uppsydda kviltar.
Jag har påbörjat en påskduk och den syr jag fast jag har feber sedan igår. Att ligga i sängen är inget alternativ när lederna gör mycket ont. Så det känns bra att sitta vid symaskinen och hoppas på bättre tider. På onsdag morgon kommer Erik hem, mycket efterlängtad!