söndag 27 juni 2010

SOMMAR




Nu är det nog sommar ändå! Två dagar med sol och 17-18 grader under midsommarhelgen får man vara nöjd med. Nu blommar äntligen syrenerna och vilken dag som helst slår mina vita och rosa jättevallmo ut. Anders och sönerna samt en kompis till dem har röjt allmänningen som gränsar till vår tomt. Jag lyckades övertala en professionell "röjare" att överlåta ansvaret på oss. Det blir finare då, lite mer eftertanke och inget kalhygge.

Här kommer några bilder bla på det blivande överkastet till gästrummet. Färgerna är finare i verkligheten än på bilden.

söndag 20 juni 2010

BLOGGTORKA

Det är verkligen på tiden att skriva lite nytt här! Frågan är bara vad...Jag har ägnat mig åt att fortsätta sy på projektet jag skrev om i förra inlägget. Det blir verkligen fint! Jag visste inte att grönt och lila är så fint ihop. Min svärmor Åsa nämnde då och då att de två färgerna var så vackra ihop. Det stämde och det hela kommer att bli ett överkast till gästrummet.

Annars har det inte hänt så mycket. Vädret är uselt sedan länge. Kallt, blåsigt, regnigt med minusgrader på nätterna. Mitt humör håller sig på samma humör som vädret ungefär. Det är tur att VM i fotboll pågår nu, alltid spännande med sport.

Återkommer när jag har något mer upplyftande att berätta...

söndag 6 juni 2010

Patchwork


Vad ska det bli av det här? Kanske ett skönt täcke att kura under framför tv:n. Eller en duk. Eller något annat. Färgen lila är inte min favorit, men ihop med grönt blev det riktigt snyggt. Varje block ska skäras i fyra delar. Förhoppningsvis blir det snyggt i slutändan.

torsdag 3 juni 2010

JÄMTLAND...



...är ett mycket vackert landskap. Igår åkte jag och några syvänner till Åre för bla en stor utförsäljning av tyger i Undersåker. Vi fikade utomhus i Mattmar, med en fantastisk vy över fjällvärlden. Efter tyginköp blev vi bjudna på fika på tygförsäljarens gård och därefter fortsatte vi till Åre chokladfabrik. Det är ett av flera trevliga resmål i Åretrakten. Man behöver fler dagar på sig där för att se allt. Men chokladfabriken missar jag aldrig...fast jag borde. Lyckligtvis är det dyr choklad så det blev inga stora mängder köpta.
Dagen bjöd på hyfsat väder och trevligt sällskap. Hoppas det blir fler utflykter framöver!