lördag 24 oktober 2009

ATELJÈ NÅGORLUNDA några bilder från utställningen

Här kommer äntligen några bilder från vår utställning på Konsthyllan i Ösd.
De två lapptäcksarbetena har jag gjort. Tyvärr blev proportionerna på det ena lapptäcksarbetet lite konstiga på bild. I övrigt är det rakukeramik och glasarbeten som de andra, mer vana medlemmarna i gruppen har gjort. Jag är särskilt förtjust i Anitas myggor och Lailas Confettifat.

fredag 23 oktober 2009

TYGER

Nu har jag gjort det igen! Köpt tyger så klart!

Igår tittade jag in på Syssla för att köpa ett! tyg och en trådrulle, men eftersom jag hade 10% så kunde jag ta ett tyg till, tänkte jag. Det tyget passade i sin tur så bra ihop med det tredje tyget. Därefter såg jag ett tyg jag hade sett förut och som jag trodde var slut. Det blev fyra tyger till slut, men bara en trådrulle, fast det fanns ju många som kunde vara bra att ha, utifall att...

onsdag 21 oktober 2009

ANDERS OCH KVILTAR

Ibland brukar jag fråga Anders om råd när det gäller kviltar och färgval. Han, som aldrig funderat närmare över färger tidigare, visar sig vara en riktigt bra rådgivare. Han har flera gånger fått mig att ändra mina tänkta tyger.

Men idag var det andra kviltproblem. Mitt stjärntäcke som jag sydde ihop i helgen blev lite väl skevt. Alla mått stämde, men jag kunde inte hitta felet. Inte vågade jag krypa runt på golvet ensam heller. Med mina leder kan jag komma ner på golvet, men inte alltid upp. Och jag ville ju inte bli sittande där när Anders var i Sthlm. Idag skulle han kolla vad som är fel på kvilten. Fram åkte vinkelhake, tumstock mm och med bister min gick han till verket. Analysen visade lite småfel här och där. Jag är inte petig alls, men alla småfel tillsammans gjorde att det blev för skevt. Nu har jag åtgärdat allt och när Anders kommer hem från stan ska han få krypa ner på golvet igen och kolla. Mycket praktiskt!

KRÅNGEL 2

Fortsatt krångel med att få in bilder, efter att vi bytte skärm. Konstigt.
Det blev inget jobb för Anders. Inte den här gången heller.

söndag 18 oktober 2009

KRÅNGEL

Tyvärr kan jag inte visa bilderna från utställningen. Det står "internt fel". Anders kommer hem sent ikväll, så han får titta på det imorgon.

lördag 17 oktober 2009

AVUNDSJUKA

Jag är gräsänka sedan några dagar, eftersom Anders är i Nynäshamn och hälsar på sin pappa. Han hade även ett annat ärende till Sthlm och det är nu avklarat. Men idag blev jag riktigt avundsjuk och fick längtan tillbaka till Stockholmsområdet. Anders åker pendeltåg genom Södertörn med alla fina svampmarker, lättgångna skogar och alla slånbärsbuskar. Åh , vad jag saknar allt detta! Ingen rädsla för björnar i skogarna, fler sorters svamp och att kunna plocka slånbär till saft och likör när de är frostnupna...bären alltså.

Dessutom åkte han till Wiveca och Kent i Tullinge Strand. Jag hade också velat vara med där och sitta i deras soffa och prata och skratta. De är de Stockholmsvänner vi har saknat mest genom åren. Vi lärde känna varandra på dagis, när våra barn var små. Det är många andra jag saknar också.

Fick ett välmenande telefonsamtal igår som ändå gjorde mig ledsen. Varför ska allt ibland handla om jag jobbar eller inte? Det är fortfarande något mycket känsligt för mig och jag vill inte förklara, jag vill inte tvingas dela med mig. Kände mig uppriven och misslyckad efteråt.

Imorgon kommer lite bilder från utställningen.

onsdag 7 oktober 2009

EN RYSLIGT SPÄNNANDE BOK

Mitt i all sömnad bestämde jag mig för att påbörja en bok på kvällen. Det blev "Utan ett ord" av Linwood Barclay. Den handlar om en ung flicka, vars familj plötsligt bara försvinner. Efter 25 år söker hon efter dem i ett teveprogram och därmed börjar saker att hända. Det gick inte att lägga ifrån sig boken och framemot midnatt hade jag läst klart den. Lättläst och mycket, mycket spännande!

EN ROLIG TID

Här har det varit stressigt, men mycket trevligt sista tiden. För en dryg vecka sedan ställde jag ut mina tavlor i Gällö bibliotek. Lite nervöst så klart, men spännande. Ingen av dem är till salu, eftersom det blir så tomt på väggarna här hemma utan dem. Dessutom säljs det nästan aldrig något på bibliotekets utställningar. Utställningen pågår till 16/10.

I helgen hade vi i Ateljé Någorlunda vernissage på Folkets Hus Konsthylla i Ösd. LT var där och skrev positivt. Jag har bara några mindre lapptäcken med, fina, men lite väl enkla. Men det är inte så många som förstår det lyckligtvis! Bilder kommer från den utställningen, men jag måste åka dit först, glömde naturligtvis kameran sist. Min gamla mamma och min bror var hedersgäster på utställningen.

Så nu sitter jag här och funderar över nästa projekt. Igår började jag akvarellkursen igen. Skönt att komma igång efter sommaren!